ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Αμεα Αχαρνών)

¨Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας¨.(άρθρο 21 του συντάγματος)

Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, τόνισε, γεννήθηκε για την κοινωνία των Αχαρνών και όχι μόνο, το θεατρικό τμήμα για α.μ.ε.α. με την επωνυμία  «Θε.αμ.α.».

Οι κύριες δράσεις του θεατρικού τμήματος είναι α) η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Αριστοφάνης, Το έργο του κωμικού ποιητή και οι Αχαρνές» (δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες), β) η δημιουργία του θεατρικού εργαστηρίου για Αμεα και γ) η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου για την από κοινού υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων παιδαγωγικού κυρίως χαρακτήρα.
 
Το Θεατρικό τμήμα α.μ.ε.α. στοχεύει στην ίδρυση της πρώτης Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης για άτομα με κινητικά κυρίως προβλήματα (θα συμπεριλαμβάνονται και άλλες παθήσεις), επιδιώκοντας έτσι τη μεταβολή του μέχρι στιγμής υφιστάμενου καθεστώτος, καθώς με τον υφιστάμενο κανονισμό περί αρτιμέλειας που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την εισαγωγή των υποψηφίων ηθοποιών στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης, αποκλείονται εντελώς αδικαιολόγητα τα άτομα με ειδικές ανάγκες από το χώρο του θεάτρου και της θεατρικής έκφρασης και εκπαίδευσης.

Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Κυριακή σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες των συμμετεχόντων(ΠΟΚΕΝ Υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων-Φιλαδελφείας 205) με 3 διαφορετικά τμήματα.:

α)Τμήμα νέων, β) Ερασιτεχνικό Τμήμα ενηλίκων, γ)Την επαγγελματική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η συμμετοχή στα τμήματα του εργαστηρίου ατόμων μη αμεα για την πμαλή ένταξη προς την κοινωνική συμμετοχή και ταυτόχρονα την παιδαγωγικά ορθή μέθοδο θεατρικής διδασκαλίας και αγωγής .

Εμπνευστής & δημιουργός του τμήματος είναι ο Βασίλης Οικονόμου (Αρχαιολόγος,Ηθοποιός, Σκηνοθέτης) που ο ίδιος αγνοώντας τον κανονισμό περι αρτιμέλειας έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή Δραματκής Τέχνης του Υπουργείου πολιτισμού και με την επιτυχία του έδωσε τα πρώτα ψείγματα γόνιμης αμφισβήτησης του κανονισμού.Παρά τα τριάντα του χρόνια έχει συμμετάσχει σε διεθνές φεστιβάλ δραματικών σχολών, σε θεατρικό αναλόγιο, έχει παίξει και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις.

 

Θεατρική Αγωγή

 

Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ - ΟΓΚΩΔΩΝ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ